Nieuwsbrief Zomer 2020

  Nieuwsbrief Zomer 2020                              Jrg 3, nr 2, pag 1

Beste leden van de Vereniging “Kasteel Doorwerth”.  

De wereld is in de ban van het coronavirus. De maatregelen die de overheid neemt om de verspreiding van het virus in te dammen zijn vergaand.  
Toch is men op het Kasteel weer enthousiast bezig met het opknappen en inrichten van de ruimtes om zo veel mogelijk mensen alsnog te kunnen ontvangen. Ook kunt u hieronder lezen dat er een alternatief oogstfeest wordt georganiseerd op 13 en 27 september, een uitgelezen gelegenheid om ons Kasteel weer eens te bezoeken .
Door alle corona maatregelen is het bestuur ook maar beperkt bij elkaar geweest. Als bestuur missen wij dit jaar vooral de excursie naar Heeswijk met het prachtige Kasteel en zijn interessante verhalen, maar vooral ook de mogelijkheid om weer contact te hebben met onze leden .
Hopelijk gaat het u allen goed in deze barre tijden , en zien wij u in 2021 weer op de midwinter bijeenkomst en op de excursie. Wij houden u op de hoogte.
Met hartelijke groet, namens het bestuur,
Bob Hogenboom, voorzitter.

Nieuwsbrief Zomer 2020                                    Jrg 3,nr 2, Pag 2

Ontwikkelingen in en om het Kasteel tijdens Covid-19

Beeld zegt meer dan woorden, vandaar bij uitzondering zoveel plaatjes om de afgelopen zes maanden weer te geven.

Er is hard gewerkt, ook hebben we veel plezier gehad met elkaar, 1,5 meter afstand gehouden, gepoetst, schoongemaakt en gedesinfecteerd.

Erg blij zijn we met de nieuwe vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd dat we zes dagen per week open konden gaan sinds 6 juni j.l. Dank aan de stewardessen van “Blauw helpt”, deze zijn bijzonder welkom omdat veel van de vrijwilligers vielen onder het leeftijds criterium van “risico groep”. Maar ook de vrijwilligers via “Renkum helpt” en de vrijwilligers die al in maart wilden beginnen.

Korte financiële terugblik:

We hebben door het uitblijven van zakelijke bijeenkomsten, huwelijken en evenementen veel euro’s misgelopen. Als we kijken naar de inkomsten van de betalende bezoekers, inclusief de museumjaarkaarthouders, van 6 juni tot vandaag en vergelijken dat met dezelfde periode vorig jaar, zijn die net iets hoger, maar dat maakt de periode dat we gesloten moesten zijn natuurlijk niet goed. De omzet in de winkel is met € 2.500,00 toegenomen deze zomer. Applaus ook voor onze goede verkopers !

Blik op de toekomst:

De komende maanden zal de 1,5 meter afstand van toepassing blijven.

We zijn aan het brainstormen hoe we de rondgang kunnen veranderen in het kasteel, zodat deze voor bezoekers, maar ook voor ons, “te doen” blijft in koude en nattere maanden. Ook hebben we drie groepsontvangsten ontwikkeld tot max 14 personen en we willen vanaf oktober weer kinderfeestjes organiseren.

Oogstfeest

Heel jammer is dat ons jaarlijks oogstfeest niet door kan gaan. We zullen echter op zondag 13 en 27 september onze oogst uitstallen in kraampjes en die verkopen, daarnaast zullen wij ook enkele andere kraamhouders uitnodigen. De toegang, voor zowel de markt, als het parkeren zal gratis zijn.

Nieuwsbrief Zomer 2020                                    Jrg 3,nr 2, Pag 3

Koekkoek op bezoek in Kasteel Doorwerth:

De collectie van B.C. Koekkoek-Haus uit Kleef komt te gast in Museum Veluwezoom van 10 oktober tot en met de zomer van 2021, dit wordt naar verwachting een prachtige tentoonstelling. Wij kijken naar een mogelijkheid, speciaal voor de leden van onze vereniging, een rondleiding te organiseren. Wij houden u hiervan op de hoogte.

Carine van Ketwich Verschuur, Kasteelmanager

Nieuwsbrief Zomer 2020                                 Jrg 3,nr 2, Pag 4

Excursie Kasteel Heeswijk 2021

Wegens het Corona maatregelen kon de excursie dit jaar helaas niet doorgaan. Er wordt gekeken naar de mogelijkheid dit volgend jaar te kunnen realiseren. Wij houden u op de hoogte.

 “Kasteel Heeswijk” in Heeswijk Dinther. https://www.kasteelheeswijk.nl/

Ook het Kasteel Doorwerth is in de greep van het Coronavirus

Zo is er voor bezoekers een tijdslot ingesteld, u dient deze te reserveren, dit kan op   https://doorwerth.glk.nl/

Alle informatie over onze vereniging kunt u vinden op: https://verenigingkasteeldoorwerth.nl/

Nieuwsbrief Zomer 2020                                 Jrg 3,nr 2, Pag 5

September 1944 wandeling rondom kasteel Doorwerth

Zondagen 6, 13, 20 en 27 september en 4, 11 en 18 oktober.

Doorwerth – Tijdens de slag om Arnhem en daarna is rond Kasteel Doorwerth en in haar omgeving ook zwaar gevochten. Een kasteelgids loopt met de geïnteresseerden langs opmerkelijke plekken uit de strijd en vertelt het verhaal aan de hand van foto’s en ooggetuigenverslagen. Duur: de rondleiding duurt ongeveer 5 kwartier, ervoor of erna kunt u op eigen gelegenheid het kasteel bezoeken, mits u een tijdticket heeft gereserveerd.

Prijs: € 4,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen t/m 18 jaar. (exclusief kasteelbezoek). Reserveren is verplicht en kunt u doen op   https://doorwerth.glk.nl/