Wat doet de vereniging

Schenkingen aan het Kasteel
Door de contributie en donaties van onze leden kunnen wij een bijdrage leveren aan investeringen in en om het kasteel. Dat heeft de afgelopen jaren geresulteerd in het realiseren van de volgende projecten:
De aanschaf van de kroonluchters in de Ridderzaal, restauratie van de Kasteelklok, de herinrichting van de zalen, renovatie van de lift, aanschaf van de complete stamboom van de familie van Brakel, de bijenstal bij het 750 jarig bestaan van het kasteel, een  18e-eeuwse kaart van landgoed Doorwerth, de aanschaf van een piano voor het kasteel, de bank op binnenplaats van het kasteel en zo zijn er nog vele projecten die de afgelopen jaren mede mogelijk zijn gemaakt door een bijdrage van onze vereniging.

Jaarlijkse excursie
Elk jaar wordt er voor de leden een excursie georganiseerd. Deze dagexcursie gaat bij voorkeur naar een kasteel of landgoed in onze omgeving zoals Kasteel Amerongen, Landgoed Zelle, Landgoed Twickel, Kasteel Middachten. De excursie wordt afgesloten met een lunch.

Midwinterbijeenkomst
De jaarvergadering wordt gehouden tijdens de jaarlijkse Midwinterbijeenkomst in de maand februari in het Kasteel. Er wordt een spreker uitgenodigd voor een lezing bij voorkeur in het kader van ons Kasteel.