Excursie 2019

Kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg
Op 22 mei zijn wij met 42 leden van onze vereniging op bezoek geweest in Kasteel Huis Bergh.
We startten deze dag om 10.30 uur met koffie en gebak op het terras van Kasteel Café “Heeren Dubbel” in de stalende zon.
De opkomst voor deze excursie was overweldigend.
Onze voorzitter bracht een welkomwoord uit naar alle aanwezigen en in het bijzonder de nieuwe leden, die in grote getalen aanwezig waren.
We starten de rondleiding met een uitleg over de geschiedenis van het kasteel en hun bewoners in de Habsburgerzaal, waarna we 2 in twee groepen door het kasteel zijn rondgeleid
Bijzonder is de kunstcollectie die de heer Jan Herman van Heek heeft kunnen verzamelen met als hoogtepunt de 15e en 16e -eeuwse portrettengalerij en de vroege Italiaanse schilderijen.
Vervolgens beklommen we de toren met de wapen- en muntenkamer en eenmaal boven genoten we van prachtig uitzicht over de omgeving.
We sloten af met een mooie lunch op het terras van het kasteel café.
Om 15.30 uur ging ieder weer huiswaarts, het was een in alle opzichten geslaagde dag.