Finaleweekend en uitslag

DE PRIJSWINNNAARS

Op zondag 6 oktober 2013 vond in een uitverkochte Ridderzaal en een enthousiast publiek de finale plaats. De finalisten waren: Kimberley Evers Janssen, Irene Hoogveld, Carlijn Kooijmans, Esther Kuiper , Guja Sandholt , Katarzyna Wilk. In kasteelcafé De Zalmen werden de prijswinnaars bekend gemaakt. ’s Avonds verzorgden de prijswinnaars het slotconcert.

En de prijswinnaars zijn:

1e prijs, Esther Kuiper
 
 
 
 

1e prijs, Esther Kuiper

2e prijs en Publieksprijs, Katarzyna Wilk

 
 
 
 
 
 
 

2e prijs en Publieksprijs, Katarzyna Wilk

3e prijs,  Kimberley Evers Janssen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3e prijs, Kimberley Evers Janssen

Halve finale

In de voorronde een week eerder in ArtEZ conservatorium wisten twaalf zangers zich te onderscheiden voor deelname aan de halve finale. Deze vond plaats op vrijdagavond 4 oktober in Kasteel Doorwerth. Het niveau bleek hoog. De jury bestond uit Thomas Peters, voorzitter, Ernst Daniel Smid, Rob Vermeulen en Elena Vink. Zij selecteerden voor deelname aan de halve finale: Pauline Doolaard, Kimberley Evers Janssen, Irene Hoogveld, Carlijn Kooijmans, Wendy Krikken, Esther Kuiper, Arash Roozbehi,  Tineke Roseboom ,Guja Sandholt, Aditi Smeets, Anouk Snelling en Katarzyna Wilk.

Muziekweekend

Op zaterdag 5 en zondagmorgen 6 oktober gaf Ernst Daniel Smid masterclasses aan de halve finalisten. Deze masterclasses waren openbaar en zeer opbouwend:  ‘samen voor onderdelen oplossingen bedenken’ en ‘het gevoel laten spreken’. Verder werd gelet op kleur, uitspraak en presentatie.

Zowel de deelnemers als door het publiek zeer gewaardeerd.

Het hele weekend ademde het kasteel muziek, want naast het concours en de masterclasses  was er een muzikale ontdekkingsroute uitgezet met tentoongestelde (replica’s van) oude instrumenten, pop en jazz door jong regionaal talent, zoals Voice of Oosterbeek junior Nanouk Jans en het koor van Ritmiek Muziek uit Doorwerth.

 Finale en slotconcert en prijswinnaars

Op zondag 6 oktober 2013 vond in een uitverkochte Ridderzaal en een enthousiast publiek de finale plaats. De finalisten waren:  Kimberley Evers Janssen, Irene Hoogveld, Carlijn Kooijmans, Esther Kuiper, Guja Sandholt en Katarzyna Wilk. In kasteelcafé De Zalmen werden de prijswinnaars bekend gemaakt. ’s Avonds verzorgden de prijswinnaars het slotconcert. De prijswinnaars zijn:

1e prijs                                                 Esther Kuiper
2e prijs en Pulieksprijs:                     Katarzyna Wilk
3e prijs:                                                Kimberley Evers Janssen

De winnaars van de eerste en tweede prijs werden niet alleen uitgenodigd voor een optreden in Het Duivelshuis in Arnhem, maar ook om zich in te schrijven voor de voorrondes van  het Internationaal Vocalisten Concours.

Vervolg

Het concours, dat dit jaar voor de eerste keer werd georganiseerd, bleek zo geslaagd dat de organisatie zich heeft voorgenomen in 2016 een volgend concours te houden.