Bezoekersinformatie

BEZOEKERSINFORMATIE

Concours Kasteel Doorwerth en Muziekweekend Doorwerth

In het weekend van 4, 5 en 6 oktober a.s. vinden in Kasteel Doorwerth de halve finale, finale en het slotconcert plaats van het eerste Concours Kasteel Doorwerth, een klassiek zangconcours voor Nederlandse en in Nederland wonende professionele zangers en gevorderde amateurs tot en met de leeftijd van 32 jaar. Eerder heeft de voorronde al plaats gehad, waar de deelnemers voor de finalerondes in het kasteel zijn geselecteerd. De organisatoren hebben de ambitie het concours te kunnen zien als een opmaat naar bijvoorbeeld het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch. Scouts zijn tijdens het concours aanwezig. Het concours wordt omlijst door het Muziekweekend Doorwerth.

Het Concours Kasteel Doorwerth
Op vrijdagavond 4 oktober vanaf 18.45 uur dingen 12 halve finalisten naar een plekje in de finale.
Op zondag 6  oktober vanaf 16.00 uur vindt de finale plaats. Tijdens de finale kan het bezoek stemmen voor de Publieksprijs. Aansluitend is het juryberaad waarna – in aanwezigheid van het publiek – de prijsuitreiking volgt.
’s Avonds vanaf 19.45 uur verzorgen de prijswinnaars het slotconcert.

De toegangsprijzen voor het Concours zijn:
– vrijdag, halve finale € 10,-
– zondag, finale € 15,- (inclusief toegang Muziekweekend)
– zondag, slotconcert € 25- (jnclusief toegang Muziekweekend)
– zondag, finale en slotconcert samen € 40,-.
Een passe partout voor Concours en Muziekweekend (zie hieronder) samen kost € 60,-.

Reserveren voor de diverse onderdelen van Concours Kasteel Doorwerth is noodzakelijk.
Dit kan telefonisch: 026-3397406 en per e-mail: doorwerth@glk.nl. U wordt verzocht om bij het reserveren van één of meer onderdelen aan te geven hoeveel plaatsen en onder welke naam u wilt reserveren. Het bestellen van de passe partout kan op dezelfde wijze. Per e-mail ontvangt u een antwoord met nadere inlichtingen.

Muziekweekend Kasteel Doorwerth
Op zaterdag en zondag wordt het concours omlijst door het Muziekweekend Doorwerth.
Lopend door het kasteel is het mogelijk om de masterclasses – die Ernst Daniel Smid aan alle deelnemers aan het finaleweekend geeft – vrij in en uit te lopen. Historische figuren in de historische ruimten vertellen over muziek en musici uit hun tijd. U kunt luisteren en kijken artiesten in de dop laten zich horen, zoals The Voice of Oosterbeek (junior) en het kinderkoor van Ritmiek Muziek uit Doorwerth. De muzikale weetjestour wijst de weg door het kasteel langs muzikale filmpjes en replica’s van middeleeuwse muziekinstrumenten.

De toegangsprijzen voor het Muziekweekend zijn:
zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 15.30 uur per dag: € 10,- voor volwassenen, € 5,- voor kinderen en € 2,- voor begunstigers (kinderen en volwassenen).
Reserveren voor het Muziekweekend is niet nodig. Voor meer informatie over Kasteel Doorwerth klik hier.
De prachtige omgeving van het kasteel met bossen, heuvels en uiterwaarden biedt volop mogelijkheden voor wandelingen tussendoor. Kasteelcafé De Zalmen serveert maaltijden en drankjes. Voor een “daghap” à € 15,- na de finale of voor het slotconcert is tevoren reserveren noodzakelijk via info@dezalmen.nl.

Adres:
Kasteel Doorwerth
Fonteinallee 2, Doorwerth
tel: 026-3397406

Routebeschrijving
Vanaf de A50 Den Bosch–Arnhem afslag N225 richting Oosterbeek nemen.
Bij stoplichten bij restaurant Kievitsdel rechtsaf en direct weer rechtsaf de borden “Kasteel Doorwerth” volgen.
Kasteel Doorwerth is níet bereikbaar per openbaar vervoer.